Μαθήματα

ΜΠΑΛΕΤΟ

ΜπαλέτοΤο μπαλέτο, ως είδος χορού αποτελεί ιδανική άσκηση για τα παιδιά, χαρίζει ευλυγισία και αρμονία στην κίνηση. Ο κλασικός χορός μαθαίνει στους μαθητές να στέκονται  και να περπατούν σωστά. Το μπαλέτο είναι από τα πιο όμορφα ειδή χορού με μεγάλη ιστορία και μεγάλο κοινό σε όλο τον κόσμο. Οι μαθητές μαθαίνουν να αγαπούν το σώμα τους και να σέβονται το μυαλό τους με υγιή τρόπο. Το πιο κυριότερο όμως είναι ότι χαρίζει αυτοπεποίθηση και πολύ διασκέδαση σε μικρούς και μεγάλους .

ΡΕΠΕΡΤΟΡΙΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟΥ ΜΠΑΛΕΤΟΥ

Ρεπερτόριο κλασικού μπαλέτου

Το μάθημα του ρεπερτορίου αποτελεί έτοιμες χορογραφίες, οι οποίες έχουν δημιουργηθεί από μεγάλους χορογράφους της εποχής που άνθισε ο κλασικός χορός το μπαλέτο από το 18ο αιώνα μέχρι και τον 20ο αιώνα που αρχίζει και το νεοκλασικό. Σκοπός μας είναι με τις χορογραφίες αυτές να δυναμώσουμε τα πόδια στις πουεντ, να αυξήσουμε την αντοχή και να αποκτήσουμε την διαφορετική εμπειρία που απαιτούν οι χορογραφίες και έπειτα η σκηνή.  Το Μάθημα θα γίνετε δυο φορές το μηνά στις τάξεις BALLET IIII KAI BALLET ADVANCED I.

HIP HOP–BREAK DANCE

Hip Hop - Break DanceΟ μοντέρνος χορός ξεφεύγοντας από τους αυστηρούς κανόνες του μπαλέτου, αφήνει ελεύθερους τους χορευτές να εκφράσουν περισσότερο τα εσωτερικά τους συναισθήματα. Tα μαθήματα hip hop – break dance είναι ένας όμορφος τρόπος για να ξεφύγετε από την πίεση και το άγχος της καθημερινότητας της δουλειάς ή του σχολείου και ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος να ασχοληθείτε με τον χορό !

JAZZ

JazzΗ jazz είναι ένας χορός γεμάτος ενέργεια και που ο κάθε χορευτής/μαθητής βάζει το προσωπικό του στίγμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε χορευτής/μαθητής jazz ερμηνεύει και εκτελεί τις κινήσεις και τα βήματα με τον δικό του τρόπο.

ΣΥΧΡΟΝΟΣ ΧΟΡΟΣ

Σύγχρονος χορόςΟ σύγχρονος χορός προέκυψε ως μια μορφή επανάστασης εναντία στις αυστηρές αρχές του μπαλέτου. Οι χορευτές του συγχρόνου απορρίπτουν τους περιορισμούς που επιβάλει το μπαλέτο και αντίθετα υποστηρίζουν κινήσεις που πηγάζουν από τα εσωτερικά τους συναισθήματα. Τα χαρακτηριστικά του σύγχρονου χορού είναι η ελευθερία και η εκφραστικότητα που χαρακτηρίζει τις κινήσεις των χορευτών.

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Θεατρικό παιχνίδιΘεατρικό παιχνίδι είναι το παιχνίδι εμπνευσμένο από το θέατρο, χωρίς όμως ο αυτοσκοπός του να είναι η παρουσίαση ενός θεατρικού έργου. Μέσα από διάφορα παιχνίδια όπως η μίμηση η παντομίμα, ο αυτοσχεδιασμός αλλά και διάφορα παιχνίδια που ευαισθητοποιούν τις αισθήσεις του, το παιδί έρχεται σε μια πιο λεπτή επαφή με τον εσωτερικό του κόσμο αλλά και το περιβάλλον του. Επιτρέπει στο παιδί να εκφραστεί συνολικά, να διοχετεύσει δημιουργικά την ενέργεια του, ενώ παράλληλα ενισχύει την αίσθηση της ομαδικότητας. Τα μέσα που χρησιμοποιεί το θεατρικό παιχνίδι: Η ζωγραφική, τα χρώματα, η μουσική, τα διάφορα παραμύθια, το σώμα μας η φωνή και η σιωπή μας, οι ε κφράσεις μας όλα αυτά και ακόμα περισσότερα είναι τα εργαλεία του θεατρικού παιχνιδιού.
Ο ρόλος του Εμψυχωτή-καθοδηγητή
Ο εμψυχωτής δρα σε πολλά επίπεδα. Στο παιδαγωγικό, επινοώντας διάφορους τρόπους ώστε τα παιδιά να κινητοποιηθούν και να ανακαλύψουν διάφορους κώδικες επικοινωνίας και έκφρασης. Στο θεατρικό, βοηθώντας τα παιδιά ν’ ανακαλύψουν το παιχνίδι των ρόλων. Στο ψυχολογικό, βοηθώντας τα να αισθανθούν ασφάλεια και εμπιστοσύνη.