Αδαμαντίνη Κοσμά

H Αδαμαντίνη Κοσμά γεννήθηκε στη Κύπρο και άρχισε μαθήματα μπαλέτου από τη ηλικία τω 5 ετών, σε ακαδημίες μπαλέτου στη Κύπρο. Στα 13 της βάζει σαν στόχο να γίνει σπουδαία χορεύτρια και δασκάλα χορού, αποφασίζοντας να ασχοληθεί επαγγελματικά, για αυτό και προπονείται καθημερινά σε ακαδημία χορού στη Κύπρο, παρακολουθώντας εντατικά μαθήματα κλασικού και σύγχρονου χορού από σπουδαίους δασκάλους στη Κύπρο και στο εξωτερικό.

Το 2009 επιλέκτηκε από το Κονσερβατόριο της Αγίας Πετρούπολης για να ξεκινήσει τις σπουδές της. Έπειτα συνέχισε της σπουδές της στη Ανώτερη επαγγελματική σχολή Νίκης Κονταξάκη και Νικολέττας Μπακάλη στην Αθήνα.

Το 2012 κατέκτησε την 5η θέση στο International competition Tanzolyp στο Βερολίνο.

Το 2015 έχει βραβευτεί με 2ο βραβείο στο Hellas International Dance Competition στη κατηγορία του κλασικού ρεπερτορίου ως σολίστας και επίσης με 3ο βραβείο στο σύγχρονο χορό.

Το 2017 έχει κερδίσει υποτροφίες από τις ακαδημίες Opus Ballet,  στη Φλωρεντία  και από London Russian School of Ballet στο Λονδίνο.

Το 2018 πήρε το δίπλωμα Ballet Master από τη διεθνής ακαδημία Pancho Vladigerov της Σόφιας.

Συνεχίζει το Master Degree της στο τομέα του Dance Teaching Pedagogy από το Middlessex University στο Λονδίνο.

Από το 2017, ζει εργάζεται στη Κύπρο με στόχο να εξελίξει το κλασικό χορό στη Κύπρο και να βοηθήσει τα παιδία να ενταχθούν στο μαγικό κόσμο του χορού.